Schooldiëtist

Schooldiëtist

De schooldiëtist biedt individuele professionele begeleiding aan leerlingen. De diëtist oefent zo direct invloed uit op gezonde(re) voeding, meer bewegen en gezonde keuzes bij kinderen.

Als uit de fittest metingen blijkt dat kinderen vermoedelijk overgewicht hebben wordt het kind samen met de ouders uitgenodigd voor advies bij de schooldiëtist.

Bij de schooldiëtist wordt dan nogmaals gewogen en gemeten. Deze keer wordt ook naar de bouw van het kind gekeken en daar wordt rekening mee gehouden. Ieder kind en ieder lichaam is anders. Als het nodig is, worden de eet- en beweeggewoonten besproken.

De schooldiëtist kan aan de hand daarvan persoonlijke tips geven om gezonder en fitter te worden! Vaak kunnen kleine simpele veranderingen in het dagelijkse eet- en beweegpatroon uw kind weer op een gezond gewicht krijgen.

Iedere Lekker Fit! basisschool heeft een eigen schooldiëtist welke op bepaalde dagen en tijden op school aanwezig is. Deze consulten kunnen ook plaatsvinden in de eigen praktijk van de schooldietist in de wijk. Ouders kunnen ook op eigen initiatief bij de schooldiëtist langs gaan.

Aan de consulten zijn geen kosten verbonden voor de ouders. De kosten worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering en daar is geen eigen risico voor.

Terug

Pieter De Hoochstraat 52

3024 CS Rotterdam

010-8208987

info@nullobsdelfshaven.nl