Gedeeltelijke opening van de school

Donderdag 23 april 2020

Beste ouders en verzorgers,

Op 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat de basisscholen na de meivakantie weer open gaan. In het begin alleen nog voor kleinere groepen tegelijk, en zodra het kan helemaal. U begrijpt dat we heel blij zijn om na de vakantie de kinderen weer te verwelkomen op school. We hebben het directe contact met hen ontzettend gemist.

Helft van de tijd

Het zal na de vakantie niet meteen al ‘normaal’ zijn. Het kabinet heeft scholen gevraagd om te zorgen dat alle leerlingen voor ongeveer 50% van de tijd naar school kunnen. Wij zijn deze week aan het uitdenken hoe we dit voor onze school het beste kunnen organiseren. Het is echter wel zo dat er

op maandag 11 en dinsdag 12 mei nog geen leerlingen naar school komen.

Wij gebruiken die dagen om met elkaar het schoolgebouw zo goed mogelijk in orde te maken, zodat we uw kinderen veilig kunnen ontvangen. Ook gebruiken we die dagen om plannen te maken voor hoe we het onderwijs aan uw kinderen gaan aanpakken. De groepen zullen voorlopig in tweeën worden gesplitst (informatie hierover krijgt u op vrijdag van de leerkracht). Hierbij houden we rekening met broers en zussen, zodat die tegelijk op school aanwezig kunnen zijn. De leerlingen zijn twee dagen per week op school. Een definitieve verdeling ontvangt u op maandag 11 mei via de leerkracht(en) van uw kind(eren).

We houden er ook rekening mee dat er minder teamleden beschikbaar zullen zijn voor het onderwijs op school, omdat medewerkers in risicogroepen, medewerkers met verkoudheidsverschijnselen en medewerkers die ziek zijn vanwege een besmetting met het coronavirus niet op school mogen werken. Dit laatste kan als gevolg hebben dat we na de meivakantie niet meteen de fysieke lessen voor de helft van de leerlingen kunnen opstarten. Als daar sprake van is, laten we u dat weten. De noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen begint in ieder geval op 11 mei.

Afstandsonderwijs

Omdat het personeel weer fysiek les gaat geven in de school is het niet mogelijk om het afstandsonderwijs voor kinderen die thuis zijn op dezelfde manier vorm te geven zoals u de afgelopen weken gewend was. We gebruiken de komende dagen om uit te werken of en hoe er voor de kinderen die niet fysiek op school zijn een vorm van afstandsonderwijs kan blijven. Over deze invulling zal overleg plaatsvinden met de medezeggenschapsraad. U ontvangt hierover op een later moment meer informatie.

Hygiënemaatregelen

Het RIVM geeft duidelijke richtlijnen over hoe we ons binnen de school moeten gedragen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daar houden wij ons aan. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen in de klassen. Er zijn voldoende papieren handdoekjes, handzeep, en het team houdt zich onderling aan de anderhalve meter afstand.

Ouders mogen de school niet binnengaan en het schoolplein niet betreden. We informeren u via onze apps hoe dit er praktisch uit gaat zien.

Deze coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. We zijn blij dat het kleine beetje ruimte dat het kabinet ziet voor versoepeling van de maatregelen wordt benut voor de jonge kinderen. Natuurlijk plaatst het ons met zijn allen - u als ouders en ons als school - nog steeds voor allerlei praktische dilemma’s. Maar we hebben alle vertrouwen dat we hier samen uitkomen, zoals dat tot nu toe ook steeds gelukt is. Dank voor uw support!

Met vriendelijke groet,

Het team van OBS Delfshaven