Volledige opening school op 8 juni

Donderdag 4 juni 2020

Volledige opening school.

Zoals u hebt begrepen gaan de scholen vanaf 8 juni weer volledig open! Dit betekent dat uw kind(eren) weer de hele week naar school gaan. We hanteren de bekende schooltijden: de kinderen verzamelen vanaf 08.15 uur op het plein (groep 4 tot en met 8) of voor de school  (groep 1 tot en met 3). De kinderen gaan met de leerkracht naar de klas. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op tijd aanwezig is en ook weer op tijd wordt opgehaald? De school gaat uit tussen 14.45u en 15.00u.

Wij zijn erg blij met de manier waarop de kinderen door hun ouders worden afgezet bij en opgehaald van school. Tot nu toe hebben we geboft met het weer, maar dat wordt (misschien) de komende periode wel anders. Om te voorkomen dat iedereen als het regent lang buiten moet staan, mogen de kinderen bij slecht weer alleen naar binnen en direct naar hun klas lopen. Er staan verdeeld over het gebouw collega’s die de regels in de gaten houden en die alles binnen de school in goede banen leiden.

Verder blijven de regels en de afspraken rondom Corona gewoon geldig. De kinderen wassen regelmatig hun handen, de toiletten en de tafels in de lokalen worden regelmatig ontsmet en er wordt per groep buiten gespeeld. Ouders mogen nog steeds niet op het schoolplein of in de school komen. Leerlingen die zich niet aan de regels houden worden naar huis gestuurd.

Leerplicht

Wij houden op dit moment een administratie bij van alle leerlingen die niet aanwezig zijn. Hier gaan wij mee door, aangezien wij vanaf 8 juni aan leerplicht moeten melden als leerlingen niet op school aanwezig zijn. Dit geeft leerplicht inzicht om hoeveel kinderen het gaat en om welke reden.

Toetsen

Vanaf 8 juni gaan we kijken hoever de kinderen zijn met hun leerstof. Dit doen we door middel van cito toetsen. Deze toetsen worden alleen gebruikt om te zien waaraan binnen de groep nog extra aandacht moet worden besteed. De informatie is ook belangrijk voor de aanpak voor het komende schooljaar.

Rapporten

De leerlingen krijgen allemaal een rapport mee naar huis op vrijdag 3 juli. Dit rapport zal er anders uitzien dan u van ons gewend bent. Het is namelijk erg lastig om de kinderen een cijfer te geven. Nadat u het rapport heeft ontvangen maakt de leerkracht in de week van 6 juli met u een belafspraak. Hierover krijgt u nog bericht.