Voorlichting Mar's Leesclub voor ouders/verzorgers van Locatie Pieter de Hooch

Voorlichting Mar's Leesclub voor ouders/verzorgers van Locatie Pieter de Hooch

Dinsdag 4 september 2018

 

Aanstaande woensdag 5 september organiseert de school samen met Filijona Snijders een informatiebijeenkomst over Mar’s Leesclub in het Trefpunt aan de 1e IJzerstraat.

Start: 9.15 uur
Inloop vanaf 09.00u

 

Hieronder vindt u alvast wat informatie over de leesclub.

Mijn naam is Filijona Snijders en ik ben van beroep docent Nederlands en leescoördinator. Tevens ben ik de oprichter van Praktijk Taal-Lent. De praktijk heeft als doel om de taal- en leesvaardigheid van jongeren te bevorderen. De visie van de praktijk is om de communicatieve vaardigheden van de jongeren te ontwikkelen, waardoor zij voor zichzelf meer mogelijkheden op de maatschappelijke ladder kunnen creëren. 

Eén van de diensten die de praktijk aanbiedt, is Mar’s Leesclub. De leesclub heeft als doelstelling kinderen en jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren bij het lezen van fictie en non-fictie, zodat ze leren hoe ze zich beter kunnen inleven, meer begrip voor anderen kunnen opbrengen en gemakkelijker nieuwe contacten kunnen leggen.  

Bij Mar’s Leesclub ontwikkelen de leerlingen vaardigheden die ze kunnen gebruiken bij het verwerken van een tekst, d.m.v. een persoonlijk werkboek met verschillende opdrachten. De opdrachten zijn zodanig samengesteld dat ze door zowel de zwakke als de sterke lezers gemaakt kunnen worden. Aan het eind van de 10 wekelijkse lessenreeks krijgt ieder kind een certificaat als bewijs van deelname. 

Tot woensdag!

Astrid Brinks, Filijona Snijders en Mohammed Taj


Terug

Pieter De Hoochstraat 52

3024 CS Rotterdam

010-8208987

info@nullobsdelfshaven.nl