Ouderbijeenkomst mediaopvoeding en mediagebruik

Ouderbijeenkomst mediaopvoeding en mediagebruik

Donderdag 15 november 2018

Mijn kind en media, samen, leuk en veilig


Op maandag 19 november (locatie PdH - 08.45 uur) en op dinsdag 20 november (locatie Palet - 08.45 uur) komt een specialist media van Bibliotheek Rotterdam op school om met ouders te praten over wat je als ouders kunt doen om het mediagebruik van je kind leuk én veilig te maken.


Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van boeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en kinderen kunnen er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan.
Veel opvoedvragen van ouders gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wilt je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe.


Tijdens de ouderbijeenkomst Mijn kind en media, samen, leuk en veilig staat de MediaDiamant centraal. De MediaDiamant is een wegwijzer met handige tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.


Waarom gebruikt Bibliotheek Rotterdam de MediaDiamant?
De MediaDiamant is bedoeld om het gesprek over de verschillende kanten van mediaopvoeding op gang te brengen. Elke ouder kan de tips bij de vijf kanten naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van je opvoedstijl en gezinssituatie.
Bovendien is de MediaDiamant gebaseerd op kennis van experts en wetenschappers


De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen:
Plezier – geniet van de mogelijkheden
Veilig – voorkom risico’s
Samen – begeleid je kind
Inhoud – weet welke media geschikt zijn
Balans – momenten met en zonder


Bij iedere kant vind je op de website van de MediaDiamant praktische tips en informatie en word je verwezen naar andere websites waar je er meer over kunt lezen. Zo kun je als ouder je kind helpen om – van kleins af aan – gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.


Terug

Pieter De Hoochstraat 52

3024 CS Rotterdam

010-8208987

info@nullobsdelfshaven.nl