Herinnering: onderzoek leerlingen groep 1

Woensdag 6 maart 2019

Beste ouder/verzorger van groep 1,

Mogelijk is een eerder bericht u ontschoten en wilt u alsnog meedoen.

Onze school doet er alles aan om te zorgen dat kleuters een goede start maken in groep 1. Natuurlijk speelt ook u, als ouder, een rol bij de overgang naar school. Onze school doet mee aan een project van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dat project wordt onderzoek gedaan naar de vraag waarom sommige kleuters de overgang naar groep 1 lastiger vinden dan andere kleuters en hoe we kinderen het beste kunnen begeleiden in de overgang naar school.

Via onderstaande link, komt u bij een vragenlijst. We vinden het fijn en belangrijk als u de vragenlijst invult. De resultaten helpen ons namelijk om meer te leren over hoe ouders hun kinderen het beste kunnen ondersteunen in de overgang naar school.

U hebt ongeveer 5 minuten nodig om de vragenlijst in te vullen.

We zijn ook op zoek naar ouders die na het invullen van de vragenlijst mee willen doen aan een vervolgonderzoek, waarin kleuters op school en thuis worden bezocht in het eerste half jaar dat ze in groep 1 zitten. In de vragenlijst kunt u aangeven of u geïnteresseerd bent in dit onderzoek. De onderzoekers nemen dan contact met u op en leggen uit wat het onderzoek inhoudt. U kunt daarna besluiten of u wel of niet mee wilt doen. Ouders die meedoen, krijgen ter vergoeding van de geïnvesteerde tijd een cadeaubon van 30 euro.

Natuurlijk worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld. Uw informatie wordt alleen maar gebruikt voor het onderzoek.

Als het onderzoek is afgelopen, krijgt de school een onderzoeksverslag toegestuurd. Dat kunt u natuurlijk ook inzien.

We hopen op uw medewerking!

Met vriendelijk groet,
Mieke van Duijn