Buurtactiviteiten wijk Coolhaven-eiland

Vrijdag 15 maart 2019

Beste ouders uit de wijk Coolhaven-eiland,

De komende periode staan er een aantal leuke buurtactiviteiten op het programma die wij graag met u willen delen.

Lente-doe-dag in Delfshaven op 24 maart
Bewoners van Coolhaveneiland willen hun wijk schoner, mooier en gezelliger maken. Op zondag 24 maart organiseren zij daarom een 'Lente-doe-dag' op en rond het Kapelplein, onder het motto 'Pimp je straat in Delfshaven!'

Zwerfvuil eruit, plantjes erin
De wijk opfleuren en schoonmaken - dat is nuttig, en ook gezellig als je het samen doet. Buren van Coolhaveneiland steken daarom gezamenlijk de handen uit de mouwen. Er wordt geveegd en er worden plantjes geplant. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, is er eten en drinken en samen bekijken we een wedstrijd van de Feyenoord Street League. Op 24 maart is iedereen is welkom op het Kapelplein. Mede-initiatiefnemer Madhoe: "Vanaf het plein kan iedereen de wijk oppimpen. We gaan zwerfvuil opruimen, en de wijk een stukje groener maken. Er zijn bezems, prikkers, klusmateriaal en een paar honderd plantjes beschikbaar. Zwerfvuil eruit, plantjes erin!"

Feyenoord Street League
Het programma begint om 11 uur met een wedstrijd van de 'Feyenoord Street League'. In deze voetbalcompetitie voor kinderen uit Delfshaven zijn wij de supporter van team Kapelplein, dat speelt tegen team Bospolderplein. De teams zijn al gevormd, maar vanaf 12:30u kunnen alle kinderen aan de slag met activiteiten van Thuis Op Straat.

Vanaf 12 uur is het vegen geblazen! Vanaf het plein gaan we met bezems en grijpers de straten in. Mede-initiatiefnemer Ferrie: "Zwerfvuil en afval naast de containers zijn een groot probleem in onze wijk. Hopelijk stimuleert ons initiatief buurtgenoten om de straten schoner te maken en te houden."

Troep-Coup
Een bijzondere activiteit voor kinderen is de 'Troep Coup'. Met deze speciale app, bedacht door buurtbewoner Kirsten, maken kinderen een raket van zwerfafval. Zo worden kinderen zich spelenderwijs bewust van zwerfafval.

En dan de plantjes! Coolhaveneiland is een erg 'stenige' wijk, die schreeuwt om groen. Voor buren met groene vingers zijn er 400 plantjes gekocht. Onder leiding van een 'Groen team' kan iedereen verwaarloosd straatgroen of zijn eigen geveltuintje opknappen.

Wil je meedoen aan 'Pimp je straat'? Kom op zondag 24 maart naar het voetbalveld bij de Kapelstraat. Meer info op www.facebook.com/DelfshavenCoolhaveneiland