Fout in toetsadvies IEP bij enkele leerlingen

Woensdag 22 mei 2019

Beste Ouder(s)/Verzorger(s) van groep 8,

Zoals u misschien heeft gezien op de diverse nieuwskanalen, is er bij enkele leerlingen iets fout gegaan bij de toetsadviezen van de IEP.

Wat is er aan de hand?
Er zijn verkeerde koppelingen gemaakt tussen de scores en de toetsadviezen van de IEP. Belangrijk om te weten is, dat de leerlingen de toets niet opnieuw hoeven te maken en dat de scores ongewijzigd blijven.

Wat betekent dit voor de leerling en de school?
Voor alle leerlingen die de IEP hebben gemaakt moet nu een nieuwe rapportage worden gedrukt. Hierdoor komen de rapportages een week later dan verwacht.

Voor de duidelijkheid:
Als de score op de eindtoets hoger is dan het oorspronkelijke basisschooladvies (niveauadvies) is de basisschool wettelijk verplicht om het basisschooladvies te heroverwegen. Als het toetsadvies onder het niveau van het geadviseerde schooltype ligt, dan wordt het basisschooladvies niet aangepast. Het definitieve besluit tot het al dan niet herzien van het basisschooladvies ligt bij de basisschool.

Mocht het zo zijn dat het een leerling van Obs Delfshaven betreft, dan heeft school gisteren al contact opgenomen met ouders.

Met vriendelijke groet,
Obs Delfshaven