Staking

Woensdag 22 januari 2020

Beste ouder(s), verzorger(s),

Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari gaan in heel Nederland, ook in Rotterdam, medewerkers uit het onderwijs twee dag staken. De leraren op onze school zijn van plan te gaan staken. Dat betekent dat de school gesloten blijft en dat uw kind(eren) niet naar school kan(kunnen).

Waarom staken?

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen. Maar op dit moment staat de kwaliteit en continuïteit erg onder druk. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim in het onderwijs is hoog en groeit. Het schoolleiders- en lerarentekort wordt steeds groter en de schoolleiders en leerkrachten raken op. Dat merken wij ook in onze school en binnen BOOR, het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker om zieke leerkrachten te vervangen of vacatures te vervullen.

Wij willen dat het kabinet met structurele investeringen komt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk.

Wij vragen om uw begrip en steun voor deze staking. De toekomst van het onderwijs is in gevaar. Daar moet echt iets aan gebeuren, zodat wij de kwaliteit kunnen blijven garanderen.

Vriendelijke groet,

Het team van Obs Delfshaven