Centrum voor Jeugd en Gezin

Woensdag 22 januari 2020

Het Centrum voor Jeugd en Gezin: voor meten, wegen en meer

Dit schooljaar krijgen alle leerlingen uit de groepen 2 en 7 een uitnodiging van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dit is voor een afspraak met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts.

Waarom een afspraak?
Het CJG volgt de ontwikkeling van alle kinderen en onderzoekt hoe het gaat met hun gezondheid. Daarom krijg je op vaste momenten een uitnodiging voor een afspraak. Je kind wordt dan gewogen en gemeten, de ogen en oren worden getest en je kunt vragen stellen aan en overleggen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Groep 7: zelf een afspraak maken
De komende tijd krijgen ouders van groep 7-leerlingen een brief van het CJG. Hierin word je uitgenodigd om zelf een afspraak te maken. Ook staat erin wat jij en je kind van de afspraak kunnen verwachten. Om je een idee te geven van de onderwerpen die je kunt bespreken, zit bij de brief een onderwerpenlijst.

Andere leerlingen ook altijd welkom
Zit jouw kind niet in groep 2 of 7, maar wil je wel graag een afspraak met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Bijvoorbeeld voor een ogen- of orentest, omdat je het idee hebt dat jouw kind niet lekker zijn vel zit of voor voorlichting over de puberteit? Je bent altijd welkom bij het CJG!

Op de contactpagina van de CJG website zie je op welke manieren je een afspraak kunt maken.