Lifestyle coach

De lifestyle coach biedt individuele professionele begeleiding aan kinderen. De coach oefent zo direct invloed uit op gezonde(re) voeding, meer bewegen en gezonde keuzes bij kinderen.

Als uit de Fittest metingen blijkt dat kinderen vermoedelijk over- of ondergewicht hebben wordt het kind samen met de ouders uitgenodigd voor advies bij de schooldiëtist.

Bij de lifestyle coach wordt dan nog een keer gewogen en gemeten. Deze keer wordt ook naar de bouw van het kind gekeken en daar houden we rekening mee. Ieder kind en ieder lichaam is anders. Als het nodig is, bespreken we de eet- en beweeggewoonten.

De coach kan aan de hand daarvan persoonlijke tips geven om gezonder en fitter te worden! Vaak kunnen kleine simpele veranderingen in het dagelijkse eet- en beweegpatroon uw kind weer op een gezond gewicht krijgen.

Iedere Lekker Fit! basisschool heeft een eigen lifestyle coach die op bepaalde dagen en tijden op school aanwezig is. Deze consulten kunnen ook plaatsvinden in de eigen praktijk van de schooldiëtist in de wijk. U kunt ook op eigen initiatief bij de schooldiëtist langs gaan.

Aan de consulten zijn geen kosten verbonden voor de ouders. De kosten worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering en daarvoor betaalt u geen eigen risico.